Ejes-official-Logo-2023
  • News in Nigeria
  • Business news
  • Entertainment News
  • Biography News Article
  • Education News
  • Jobs in Nigeria
  • Career Tips
  • Health Tips
  • Tech News
  • News in Nigeria
  • Business news
  • Entertainment News
  • Biography News Article
  • Education News
  • Jobs in Nigeria
  • Career Tips
  • Health Tips
  • Tech News
Home › Jobs in Nigeria › How to retrieve NPC recruitment application Code/I…
Jobs in Nigeria

How to retrieve NPC recruitment application Code/ID at NPC e-Recruitment portal 2023

By: Omajemite Don•December 26, 2022•3 min read•
How to retrieve NPC recruitment application Code/ID at NPC e-Recruitment portal 2023
Share Now:
Telegram

In today’s NPC e-Recruitment 2023 Portal article, we will discuss How to Retrieve the NPC recruitment Access Code and Application ID, as well as provide answers to important questions regarding the NPC 2023 census Adhoc staff recruitment.

 

The NPC E-Recruitment management team has provided an update on how to obtain your Access Code and Application ID. We are pleased to inform those of you who have inquired about this.

Advertisement

Do This To Recover Your NPC ID Code

1) The NPC E-Recruitment management team, has said that applicants should use their NIN to resume an incomplete application, and they will receive the Application ID as a confirmation message upon successfully applying.

Apply for Delta State Civil Service Commission Recruitment for FSLC, SSCE, Bsc/HND

2) If you’ve forgotten your NPC recruitment access code or NPC recruitment application ID, how can you continue your application?

Solution: To continue the application, one needs to have either an Application ID or NIN. additional clarifications to the queries you have.

3) How can I find out the status of my application?

Solution: you should select “Check Application Status.” Keep in mind that you can view the status of your application.

4) What should I do if NIN verification is not available?

Solution: you should wait till the NIN verification is accessible.

5) Is it possible for me to alter my application if I have accidentally selected ad-hoc staff instead of NPC staff?

Solution: any error made after submission of the application cannot be saved.

6) What to do if my application was complete but I was unable to submit it?

Solution: you should reload your browser

7) What to do if my  NPC Application ID does not allow me to log in?

Solution: you should Check to make sure that your ID is correct and try again.

Related Stories

  • Delta State Hospital Management Board Recruitment 2021 for Graduate Internship 
  • Apply Now: Business Analyst, Compliance Projects Delivery Vacancies at First Bank
  • FirstBank Pan-African Graduate Trainee Programme (Nigeria, DRC, Sierra Leone, Senegal, Gambia, Guinea)

8) What if I failed to take a photograph of myself and the result before applying?

Solution: After an application has been submitted, no additional documents may be included.

9) If I uploaded a photo of myself rather than a certificate. What can I do Now?

Solution: After an application has been submitted, no additional documents will be included.

10) What should I do if I experience difficulties taking a photo?

Solution: you should give your browser permission to access your camera.

11) What to do if I submitted my application but did not receive a confirmation SMS or email?

Solution:  Network service provider is the issue, also you might have enabled DND.

12) Is there a place for me to enter my bank details?


Solution: Only applicants whose applications have been approved will be able to provide their bank account details.

13) What is the minimum educational level required from all applicants?

Solution: the minimum educational requirements for all applicants are SSCE

14) What is the minimum age required from all applicants?

Solution: Only those who are up to 18 years can apply

15) What is the maximum age limit for applications?
Solution: the maximum age limit for all applicants is  60 years

For more information about NPC e-recruitment, feel free to contact the NPC via the listed phone number, email address, and social media platforms.

NPC e-Recruitment Contact
Facebook: National Population Commission

  • Instagram: npc_nigeria
  • Twitter: natpopcom
  • Email: [email protected]
  • YouTube: NPC Nigeria
  • Phone: 0700 023 6787.

Thanks for using our platform to learn about how to retrieve NPC recruitment application Code and ID. 

Share Now:
Telegram
Author: Omajemite Don
Avatar for Omajemite Don

He is a Senior News Editor with more than 10 years of experience in journalism, digital publishing, and content development. He covers politics, business, technology, and public affairs, with a focus on accurate, fact-based reporting. Beyond journalism, he is a web developer and the creator of BotFend Anti-Bot Firewall, a WordPress security plugin designed to protect websites from malicious bots, scrapers, and automated attacks. Contact: [email protected].

Journalistic Standards Comment Report An Error

Post navigation

← Previous BREAKING; Atiku campaign office reopened
Next → Nigerian Newspapers Today: Top Naija News from Nigerian newspapers for December 26, 2022 -NewsOnline Nigeria

Leave a Comment Cancel reply

Your email address will not be published.

Trending

Aaron Greenspan owner of PlainSite

US Journalist explains hidden questions behind Tinubu’s $460,000 US drug forfeiture case

October 2, 2026
Oborevwori Sheriff

Oborevwori Orders Julius Berger to Fix Washed-Out Agbarho Section of East-West Road

October 1, 2026
Kingsley Ashibogwu

Adeda Death: Full Details Emerge on How Education Commissioner Punched, Ordered Aides to Beat and Tie Deputy Director – Staff

October 1, 2026
Nigerian Army

Four Rehabilitated Boko Haram Fighters Fled With Army AK-47s – English Alhaji

October 1, 2026
Economic Reforms

Must We Die Before We Benefit?” Nigerians React as Tinubu Defends Economic Reforms

October 1, 2026

Latest Jobs

breaking:-inec-suspends-re-run-elections-in-three-states

INEC Recruitment Portal for adhoc staff 2027: See How to Apply

Jobs in Nigeria
September 24, 2026

Citibank Nigeria & Ghana Job Vacancies: Full Details

Banking Job
September 10, 2026
Shell SPDC

Shell SPDC Hiring Project and Technical Security Leads in Nigeria

Jobs in Nigeria
September 5, 2026
job sites in Nigeria

Job Vacancies at China Sky Supermarket Abuja: Assistant Manager, IT Officer, Supervisor, and Cleaners

Jobs in Nigeria
September 5, 2026
nigerian-air-force-recruitment-2023/2024-(naf)-application-form-registration-portal-|-wwwairforcemilng-–-njpscom.ng

Nigerian Air Force Recruitment 2026: How to Apply, Requirements for Tradesmen, Non-Tradesmen

FG Jobs
September 5, 2026

Health Tips

Cancer

Stop Cancer Before It Starts: 10 Must-Know Tips

How to Keep Your Eyes Healthy

How to Keep Your Eyes Healthy: Science-Backed Care Tips

best foods for eye health

Prevent Blindness Naturally: 10 Foods to Protect Your Eyes

Mental Health Crisis

Mental Health Crisis: How to Prevent Depression and Anxiety

Weight Loss Meal

Weight Loss Meal Prep for a Nigerian Kitchen (No Oven): The Real-Life, Pot-on-Fire Guide

Ejes Gist News

About Us

Ejes Gist News is an independent Nigerian digital news platform delivering credible, fact-based journalism. We cover politics, business, education, entertainment and public affairs. Our reporting is driven by accuracy, accountability, editorial independence and the public interest.

Contact us: [email protected]

Follow Us

  • About Us
  • DMCA
  • Policies
  • Cookies Policy
  • Contact us
  • Advertise with Us
  • License
© 2026 Ejes Gist News. All Rights Reserved.

We use cookies to improve your experience. By using this site, you agree to our cookie policy.

Learn More